Samuli Heimosen teos "Rauta-aika" vuodelta 2001 on mukana Tampereen taidemuseon näyttelyssä "Silmänruokaa - Vuoden nuorten taiteilijoiden teoksia"
Näyttely on avoinna 12.1. 2025 saakka.
"Yksi Suomen tunnetuimmista kuvataidepalkinnoista, Vuoden nuori taiteilija, on valittu ja jaettu jo 40 kertaa. Palkinto tukee nykytaidetta ja avaa taiteilijoille tietä tähtiin niin Suomessa kuin kansainvälisesti.
Tampereen taidemuseon Silmänruokaa-näyttely esittelee poimintoja Vuoden nuorten taiteilijoiden kokoelmasta 1980-luvulta 2020-luvulle. Esillä on monipuolinen kattaus maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, media- ja tilataidetta, sekä valokuvia.
Suurin osa teoksista on hankittu kokoelmaan alkuperäisistä Vuoden nuori taiteilija -näyttelyistä, joten ne ilmentävät oman aikansa nykytaiteen virtauksia ja arvoja. Mukana ovat muun muassa Eija-Liisa Ahtila ja Maria Ruotsala, Esko Männikkö, Illusia Juvani, Kim Simonsson ja Nanna Susi. Keskenään hyvin erilaisia teoksia yhdistää omintakeisuus, rohkeus ja taidokkuus.
Valtakunnallinen Vuoden nuori taiteilija -tapahtuma syntyi vuonna 1984 Tampereen Nuorkauppakamarin aloitteesta. Tapahtuma toimii keskustelun herättäjänä ja nykytaiteen näkyvyyden edistäjänä. Palkinnolla pyritään tukemaan kansainvälisesti kiinnostavia alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita. Näyttely juhlistaa Vuoden nuoria taiteilijoita neljän vuosikymmenen ajalta."
Kuvat Tampereen taidemuseo
Samuli Heimosen teos Sukellus vuodelta 2002 on mukana Helsingin Taidehallin näyttelyssä "Taide pidentää ikää - Reseptejä HUSin taidekokoelmasta". Näyttely on avoinna 16.11. 2024 - 5.1. 2025.
Näyttelyn on kuratoinut taidehistorioitsija Markku Valkonen.
Kuva Henna Hietainen
ReWork-sarja koostuu litografioista vuosien varrelta, joita olen työstänyt maalaten, pastelleilla ja värikynillä. Olen vienyt kuvia uusiin suuntiin, kokeillut ja työstänyt sellaisia asioita, joita aikanaan ei ollut mahdollista jatkaa. Löysin vanhat litografiat muuton yhteydessä ja huomasin, että hylätyissä vedoksissa oli paljon kiinnostavia versioita. Aloin työstää niitä aluksia puhtaasti itseäni varten ja myöhemmin määrätietoisesti sarjaksi. Jokainen teos on uniikki mutta olen nimennyt sen alkuperäisen sarjan mukaan, koska useassa teoksessa alkuperäinen idea on edelleen kantava voima.
Olen merkinnyt erikseen paperin ja kuvan koon, mikäli kuvassa on valkoinen marginaali. Osassa uudemmista teoksista kuva-aihe ylettyy paperin reunoihin asti, eikä marginaalia ole.
Katso kaikki teokset TÄSTÄ
Varauksia voi tehdä osoitteeseen info@samuliheimonen.com
Samuli Heimosen maalauskurssi järjestetään keväällä Maggiore-järvellä Stresassa.
Retkikohteena Milano ja Borromeen saaret. Maggiore-järvellä majoitumme upeassa historiallisessa
Du Park-hotellissa, jossa huokuu entisajan glamour.
Tutustu tästä tarkemmin yksityiskohtiin ja matkaohjelmaan.
Tervetuloa mukaan maalaamaan!
Jyväskylän Kansalaisopisto järjestää Samuli Heimosen intensiivimaalauskurssin marraskuussa 2024. Kurssi koostuu kahdesta viikonlopusta sekä vierailusta Samuli Heimosen näyttelyyn Galleria Beckerissä.
Ilmoittautuminen avautuu 24.10. klo 16:00
Teemme kurssilla sekä nopeita harjoitustöitä että pitempiä tehtäviä. Nopeissa harjoitustöissä on tarkoitus kokeilla ja testata maalausteknisiä asioita tai sisällöllisiä lähestymistapoja. Pitempikestoiset harjoitustyöt ovat vapaampia ja niissä voi hyödyntää tekniikkakokeilujen löydöksiä. Kurssin tavoite syventää omaa ilmaisua ja löytää uusia tuulia omaan tekemiseen. Kurssi sisältää kaksi viikonloppua maalaamista ja yhden luennon Galleria Beckerissä Samuli Heimosen näyttelyssä. Kaikille maalauksesta kiinnostuneille.
Lisätiedot
Opetuspäivät pe 15.11. Galleria Becker, la-su 16. -17.11. ja 23.- 24.11. kansalaisopisto kuvataideluokka. Tietoa kurssilla tarvittavista materiaaleista tulee kurssikirjeessä n. viikkoa ennen kurssin alkua.
Ilmoittautuminen TÄSTÄ
"Mielen arkeologiaa" - Menneisyyden läsnäolo Samuli Heimosen 2000-luvun alun maalauksissa.
Emmi Hietasen Pro gradu Helsingin yliopistoon tarkastelee Samuli Heimosen varhaisia maalauksia ja miten ne ilmentävät muistin tematiikkaa.
Lue tutkielma Helsingin yliopiston sivuilta
Tiivistelmä
Tutkielma tarkastelee, miten kuvataiteilija Samuli Heimosen (s. 1975) vuosina 2000–2010 valmistuneet maalaukset ilmentävät muistin tematiikkaa. Heimonen viittaa taiteessaan usein menneisyyteen ilmentäen puhuttelevalla tavalla ihmisyyteen liittyviä suuria teemoja metaforien kautta. Tutkielman teoreettisena viitekehyksenä ovat kulttuurisen muistin ja nostalgian käsitteisiin liittyvät teoriat, erityisesti Aleida Assmannin ja Jan Assmannin tekemä jaottelu kulttuuriseen muistiin ja kommunikatiiviseen muistiin.
Heimosen 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä valmistuneet maalaukset muodostavat tyylillisesti yhtenäisen kokonaisuuden, mikä on vaikuttanut aineiston rajaukseen. Tutkielma esittelee Heimosen oman tyylin ja ilmaisun etsimisen vaiheita sekä taiteilijan ilmaisussa vuosikymmenen vaihtumisen paikkeilla tapahtunutta selkeää muutosta. Lähempään tarkasteluun rajautuu viisi teosta, joista jokainen tuo esiin jotakin erityistä Heimosen taiteen tyylipiirteistä sekä tavasta käsitellä muistiin ja menneisyyteen liittyviä teemoja.
Tutkielma tarkastelee lisäksi Samuli Heimosen ja saksalaisen kuvataiteilija Anselm Kieferin (s. 1945) taiteen yhtymäkohtia. Myös Kiefer käsittelee teoksissaan muistia ja menneisyyttä metaforien kautta, ja molempien taiteessa on läsnä vahva myyttinen vire. Lisäksi Kieferin teoksissa on samankaltaista visuaalista vangitsevuutta kuin Heimosen varhaiskauden tuotannossa. Sovellan tutkielman teoreettista viitekehystä Kieferin kahden teoksen tarkasteluun.
Heimonen on kirjoittanut paljon taiteensa teemoista ja taustavaikuttimista. Kirjallisten lähteiden lisäksi merkittävänä lähteenä tutkielmassa on Samuli Heimosen haastattelu, jonka tein hänen työhuoneellaan Jyväskylässä huhtikuussa 2023.
Sen lisäksi, että kulttuurisen muistin ja nostalgian käsitteisiin liittyvät teoriat avaavat uusia tasoja Heimosen teosten tulkintaan, tutkielma osoittaa, että Heimosen teokset myös helpottavat muistin tematiikkaan liittyvien teorioiden havainnollistamista.
Samuli Heimonen esittelee näyttelyn teoksia ja kertoo taiteestaan Pirkanpohjan taidekeskuksessa 10.7. klo 16-17. Tervetuloa!
Ähtärintie 36
Ähtäri
Samuli Heimosen teoksia esillä Jyväskylän taiteilijaseuran 74. vuosinäyttelyssä Aalto2 Taidehallissa Jyväskylässä. Näyttely on avoinna 23.3. - 12.5. 2024. Tervetuloa!
"Vuosinäyttelyiden päämääränä on aina ollut esittää mahdollisimman kattava läpileikkaus ajankohtansa keskisuomalaisesta nykytaiteesta ja uudessa Keski-Suomen museossa se tapahtui todella voimallisesti: näyttelyn polttopisteessä oli informalistinen tyyli, jonka kautta koettiin laajemminkin, että Suomen kuvataide on vihdoin saavuttanut kansainvälisen reaaliaikaisuuden. Tästäkin syystä on niin upeaa, että 74. vuosinäyttely voi esittäytyä Aalto2-museokeskuksen Taidehallissa juuri tänä vuonna, kun kyseessä on toistaiseksi viimeinen Jyväskylän museoissa järjestettävä vuosinäyttely. Yhä edelleen, lähes kahdeksan vuosikymmenen jälkeen näyttely kykenee luomaan välittömän yhteyden alueen taiteilijoiden, taiteilijayhteisön ja taideyleisön välille. Yhteisöllisyyden kulttuuriseen voimaan viittaa myös 74. vuosinäyttelyn nimi MINÄ – SINÄ – ME.
Jyväskylän Taiteilijaseuran vuosinäyttelyt ovat tähän asti olleet avoimeen tarjontaan perustuvia ja jurytettyjä. Kun tekijä on vuosien kuluessa päässyt kyllin moneen näyttelyyn, hänellä on ollut mahdollisuus anoa ja päästä seuran jäseneksi. Jäseneksi pääsyn kriteerit ovat ajoittain aiheuttaneet kritiikkiä, mutta se on ollut lopulta paras menetelmä ammattitaiteilijoiden seuran uskottavuuden kannalta. Poikkeuksellisesti 74. vuosinäyttely on rajattu vain seuran nykyisille jäsenille. Jyväskylän Taiteilijaseuraan kuuluu n. 150 jäsentä ja yli puolet heistä ilmoittautui mukaan näyttelyyn MINÄ – SINÄ – ME. Katselmus antaa siis hyvän lähtökohdan vuosittain toistetulle kysymykselle: Mitä keskisuomalainen nykytaide on juuri nyt?"
Alvar Aallon katu 7,
40600 Jyväskylä
Puh. 044 790 9827
info@aalto2.museum
Samuli Heimosen teokset Rauni ja Kikka ovat myytävänä taidemaalariliiton teosvälityksessä Kaapelitehtaalle 8.3. - 17.3. 2024.
Samuli Heimonen esittelee "MAAilman ääriin" näyttelyn teoksia ja kertoo taiteestaan Saarijärven museolla 18.2. 2024 klo 13-14:40.
Tervetuloa mukaan!
Saarijärven museo
Herajärventie 2
Saarijärvi
Samuli Heimosen teoksia on esillä Pirkanpohjan Taidekeskuksessa Ähtärissä kesällä 2024.
Samuli Heimosen maalauskurssilla Cinque Terressa Italiassa 7 paikkaa vapaa!
Tämänkertainen maalauskurssimme vie meidät keskelle Cinque Terren luonnonkaunista merimaisemaa.
Laskeudumme Pisaan Norvegianin lennolla. Ehdimme hyvin tutustua myös kuuluisaan kaltevaan torniin ja
muihin kaupungin nähtävyyksiin.
Majoitumme vuoren rinteelle ihastuttavaan mökkikylään. Merinäkymä Välimerelle on kerrassaan häikäisevä.
Jokaiseen mökkiin kuuluu oma veranta tai piha, jossa on hyvin tilaa maalata. Viikon aikana teemme retkiä
Cinque Terren kyliin junalla liikkuen. Emme retkeile viikon aikana täältä paratiisista kauemmaksi, vaan
satsaamme kaiken maalaamiseen ja tästä uskomattomasta paikasta nauttimiseen. Kuten aina, niin nytkin
nautimme viikon aikana herkullisesta kasvis- ja kalaruuasta sekä ihanista paikallisista viineistä.
Majoitusvaihtoehtoja on monia, voit valita mielesi mukaan 1, 2 tai 3 hengen huoneistoissa. Majoitustoiveet
täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Tutustu tarkempaan ohjelmaan tästä
Samuli Heimonen
Päivi Siikamäki
Samuli Heimosen yksityisnäyttely "Yö ja Päivä" avautuu Galleria Uusikuvassa Kotkassa 11.9. 2023. Näyttely on avoinna 2.9. saakka.
Tervetuloa avajaisiin 10.8. klo 18-20!
Toistuva teema maalauksissani on ajatus kahdesta maailmasta. Ensimmäinen maailma on se mitä näemme ja tunnemme ja jossa elämme arkeamme, toinen maailma on unen, myyttien ja varjon maailma. Nämä kaksi todellisuutta eivät leikkaannu toisistaan erilleen terävästi vaan ovat olemassa limittäin ja vuorovaikutuksessa.
Näyttelyn nimi ”Yö ja päivä” viittaa Mayojen myyttiseen järjestykseen, jossa päivä tarkoitti tavallista elämää ja maata. Yö puolestaan merkitsi esi-isien ja henkien maanalaista maailmaa, josta myös kasvien uskottiin saaneen alkunsa. Jaguaari oli Mayoille kunnioitettu ja pelätty eläin ja sen uskottiin kulkevan maailmojen välillä.
Maalausteni lähtökohtana ovat eläimet ja erityisesti niiden kasvot. Kuvat ovat vapaasti ajatellen muotokuvia mutta ne eivät varsinaisesti kuvaa mitään erityistä persoonaa tai olentoa vaan tutkin kasvojen kautta kahden maailman rajaa. Useat maalaukset ovat jaettu kahtia ja pääosassa onkin itse raja ja mitä se rajaa. Näyttelyn eläimet tai tarinat eivät liity erityisesti mihinkään tiettyyn myyttiseen traditioon vaan olen lähestynyt teemaani vapaasti: lainaillen ja uusia näkökulmia rakentaen. Kun yö ja päivä kohtaavat, kohtaavat samalla myös itä ja länsi sekä todellinen ja kuviteltu.
Satamakatu 9, Kotka
Avoinna ti-to ja pe 12-18, ke 12-20, su ja ma suljettu
Samuli Heimosen maalauskurssi Lappeenrannassa 15.6.-18.6. 2023
Tervetuloa mukaan maalaamaan!
Tarkemmat tiedot Lappeenrannan Taideyhdistys
Olen tehnyt grafiikoista Regina ja Rex erikoisversiot. Molemmista aiheista on kolme eri versiota, joita olen jatkanut maalamalla kukkia ja perhosia käsin. Vedokset ovat koevedoksia ja muita ylimääräisiä värimalle, joita itse sarjan vedostuksessa jäi yli.
Jokainen vedos on uniikki. Käsin maalatut kukat ja perhoset ovat erilaisia jokaisessa teoksessa,myös painovärit ovat hiukan erilaisia jokaisessa vedoksessa, koska kyse on värimalleista ja koevedoksista. Kuvien yleisilme on itse sarjaa värikkäämpi ja leikkisämpi. Kaikkia näitä värivaihtoehtoja ei ollut mahdollsta toteuttaa graafisin menetelmin, joten nyt testasin kaikkia värejä vailla rajoituksia.
Vedosten koko on 50,5cm x 45,5cm. Kuva on painettu reunoihin asti reuna on revitty muotoonsa. Teokset on painanut Kalle Berg Helsingin kivipainossa.
Käsinmaalatun vedoksen hinta 950€(sis. postituksen Suomeen).Teoksia voi tilata minulta suoraan(info@samuliheimonen.com).
Vapaat vedokset: Regina II, Regina III, Rex I, Rex II ja Rex III.
Syksyn 2023 maalauskurssi vie meidät merellisiin tunnelmiin Napolin ja Rooman välimaastoon. Pittoreskissa Sperlongan kylässä on kaikki mitä toivoa voi; idyllinen ja söpö historiallinen keskusta pienine putiikkeineen ja ravintoloineen, sekä upea pitkä hiekkaranta. Hotellimme Auroran sijainti on aivan täydellinen lähellä keskustaa aivan meren rannassa. Hotellilla on oma ranta, joten maalauksen lomassa voit pulahtaa uimaan. Maalausviikko on taas täynnä mielenkiintoisia retkiä mm. antiikin roomalaiseen kaupunkiin Pompeijiin sekä vastakohtien Napoliin.
Kurssilla tärkeässä roolissa on italialainen ruoka, jota nautimme aina runsaasti, pitkään ja hartaasti. Meillä on kasvismenu, sisältäen juustoa, kalaa ja kananmunaa.
Tarkempi ohjelma löytyy tästä
Varaukset:
Mari Mattila: + 358 45 8889606 info@toscanantuuli.com
Regina ja Rex
Regina ja Rex ovat latinankieliset sanat Kuningattarelle ja Kuninkaalle. Rex on perhosten peittämä ja Regina kukkien peittämä. Olenhalunnut yhdistää sudet, perhoset, naamiot ja kukat.
Molemmat teokset ovat kivilitografioita. Regina on tehty poikkeuksellisella tavalla. Jokaisen vedoksen kukat ovat käsin väritetty. Niissä on pieniä eroja vedosten välillä, aivan kuten käsintehdyssä kuvassa kuuluukin olla.
Vedosten koko on 50,5cm x 45,5cm. Kuva on painettu reunoihin asti reuna on revitty muotoonsa. Vedosmäärä on kummassakin sarjassa 50kpl. Teokset on painanut Kalle Berg Helsingin kivipainossa.
Vedoksen hinta 600€(sis. postituksen Suomeen). Molemmat vedokset yhteishintaan 1100€. Teoksia voi tilata minulta suoraan(info@samuliheimonen.com). Teosten postitus tapahtuu joulukuun puolessa välissä.
Regina is latin for Queen and Rex is latin for King. The flowers of Regina have been added by hand, so each print is slightly different.
The size of the prints are 50,5cm x 45,5cm. The colours are printed all the way to the edge and the paper is torn on the enges. Edition size 50. The lithos were printed by Kalle Berg in Helsingin kivipaino.
The price of the print is 600€(including shipping to Finland). Both prints together 1100€. You can order it straight from the artist:info@samuliheimonen.com
Regina
1.11. - 20.11. 2022
Auran Galleria
Näyttelyn nimi Periferium viittaa kuvitteelliseen paikkaan, joka on jossain kaukana takamailla. Se saa nimensä sanasta periferia, joka tarkoittaa jotain keskuksen ulkopuolella olevaa tai syrjäistä. Maalaan sitä ihmeellistä, satumaista ja viljavaa maastoa, joka on kaikkialla ympärillämme mutta jotenkin varjossa. Rinnastan Periferiumin uniin, myytteihin, villiin luontoon sekä kuutamoöihin. Vaikka puhun paikoista ja syrjäseuduista, miellän Periferiumin ensisijaisesti vertauskuvaksi joksikin meidän mielessämme ja ajattelussamme olevaksi. Tietoisuuden fokus keskittyy muutamaan asiaan kerrallaan ja fokuksen ulkopuolelle jää paljon mielenkiintoisia asioita. Ne ovat pimennossa mutta kuitenkin olemassa ja jonain tulevana hetkenä ne päätyvät taas valoon.
Osa näyttelyn teoksista on ollut esillä Finlayson Art Area-näyttelyssä Tampereella kesällä 2022. Valtaosa teoksista on uusia ja tätä näyttelyä varten tehtyjä.
Yksi tunnetuimmista sanonnoista maailmassa lienee ”Koira on ihmisen paras ystävä”. Yhteiselomme ajan koira on toiminut paitsi ihmisen kumppanina ja työtoverina, myös muusana ja tekojemme inspiraationa. Salon taidemuseo Veturitallin näyttely Überhund – Taiteen kiehtovat koirat kertoo suhteemme ainutlaatuisuudesta.
Kuvataiteessa koiria esiintyy hämmästyttävän paljon, mutta hahmoina ne ovat niin arkisia ja tavallisia, että saattavat jäädä helposti huomaamatta. Überhund nostaakin koirat esiin niiden työtehtävien ja roolien alta, katseen kohteeksi ja pääosaan. Koiran ja ihmisen suhde on mikrohistoriaa, jonka kautta on mahdollista avata samalla laajempia näkökulmia ympäröivään yhteiskuntaan.
Koira viestii kuvataiteessa kulttuuristamme ja peilaa yhteiskuntaamme. Perinteisesti koiraa kuvaavaan taiteeseen on liitetty esimerkiksi turvan, uskollisuuden, kumppanuuden, avun tai suloisuuden määreitä. Überhund-näyttely nostaa esille myös ihmisen ja koiran yhteiselon haasteita. Nykytaiteilijat kyseenalaistavat teoksissa koiria inhimillistävää ja objektisoivaa kulttuurimme. Tarkastelussa ovat eettiset kysymykset: miten me näemme koiran, millainen on eläinsuhteemme? Näiden lisäksi Überhund kertoo koiran poliittisista rooleista, jalostuseettisistä kipukohdista sekä iloittelee teosten materiaalisuudella.
Erityisesti koira on ajankohtainen aihe nyt, kun pandemian aikana koirien rekisteröintimäärä Suomessa on kasvanut valtavasti, lähes 17 prosenttiyksikköä. Koira on meille edelleen objekti, mutta se on myös vahva subjekti ja sen asema yhteiskunnassamme on vahvempi kuin koskaan.
Näyttelyn vanhimmat mukana olevat esineet ovat mayakulttuurin ajoille sijoittuvat pienoisveistokset, sekä Kiinan Han-dynastian aikainen Terrakottakoira. Uusimmat teokset ovat valmistuneet näyttelyyn tänä kesänä. Kaikkiaan kokonaisuudessa on mukana yli sata teosta noin 50 taiteilijalta. Teokset ovat lainassa suomalaisista julkisista kokoelmista, museoista, gallerioista, säätiöistä ja yksityisiltä omistajilta. Näyttely on laajin koiria esittävän taiteen kokonaisuus mitä Suomessa on koskaan nähty.
Überhund – Taiteen kiehtovat koirat -näyttelyn on kuratoinut museonjohtaja Susanna Luojus. Salon taidemuseon jälkeen näyttelykokonaisuus jatkaa kiertoaan keväällä 2023 valituin sisällöin Kouvolan, Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion taidemuseoihin.
Näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta:
Emma Ainala, Jasu Appu, Maija Astikainen, Susanna Autio, Elina Brotherus, Birger Carlstedt, Alvar Cawén, Marcus Collin, Elin Danielson-Gambogi, Robert W. Ekman, Anna af Forselles-Schybergson, Tiina Forsman, Samuli Heimonen, Liisa Hietanen, Leena Illukka, Alpo Jaakola, Tove Jansson, Jyri-Pekka Juntunen, Raimo Kanerva, Pekka Ketonen, Anni Kinnunen, Arto Korhonen, Anne Koskinen, Jouko Lehtola, Johan Erik Lindh, Juhani Linnovaara, Teemu Luoto, Jarmo Mäkilä, Viljo Mäkinen, Esko Männikkö, Johan (Jussi) Mäntynen, Fanni Niemi-Junkola, Tiitus Petäjäniemi, Laura Pikarla, Silja Puranen, Elina Ruohonen, Stiina Saaristo, Pentti Sammallahti, Noora ja Kimmo Schroderus, Elina Sarlin, Viljo Savikurki, Mia Seppälä, Kim Simonsson, Tarja Tella, Johan Tirén, Pekka Turunen, Samppa Törmälehto, Hanna Vihriälä, Johanna Väisänen ja Helena Öst. Lisäksi teoksia on mukana prekolumbiaaniselta ajalta Meksikosta ja Kiinan muinaisen dynastian kaudelta.
Lisätietoja: Salon taidemuseo
Tervetuloa taiteilijatapaamiseen 4.8. klo 18 Tampereelle. Samuli Heimonen esittelee Finlayson Art Area-näyttelyn teokset ja kertoo taiteestaan. Tilaisuus on osa Tapahtumien yötä.
Samuli Heimosen maalauskurssilla Sorrentossa 2.-9.10.2022 kolme paikkaa vapaana. Kurssin retkinä risteily Ravelloon sekä Vatikaanin museot Roomassa.
Tarkempi ohjelma tässä.
Ilmoittautumiset suoraan Mari Mattilalle, info@toscanantuuli.com
Samuli Heimonen valittu tekemään taidetta Psykiatriataloon Kuopioon.
"KYS Uudistuu -hankkeen ohjausryhmä hyväksyi 26.4.2022 kokouksessaan KYS Psykiatriatalo -projektin taiteilijavalinnat. Osa KYS Psykiatriatalo -projektin rakennuskustannuksista ohjataan odotusauloihin ja osastojen olohuoneisiin hankittaviin taideteoksiin.
Taiteilijavalinnoissa painotettiin tekijöitä, jotka ilmaisevat taiteellaan tavalla tai toisella luontosuhdetta. Taiteilijoiksi on valittu Antti Hakkarainen (s. 1985 Nurmes), Kristiina Uusitalo (s. 1959 Sulkava), Samuli Heimonen (s. 1975 Saarijärvi), Satu Laurel (s. 1983 Kajaani), Tuula Lehtinen (s. 1956 Tampere) ja Yuichiro Sato (s. 1979 Japani, asuu Laukaassa)."
Samuli Heimosen teoksia esillä Tampereella Finlayson Art Areassa kesällä 2022.
Samuli Heimonen mukana Blue Forest - taidehuutokaupassa
12 suomalaista nimekästä taiteilijaa on tehnyt Von Hertzen Brothersin uuden levyn, Red Alert in the Blue Forest -kappaleista taulun ja nämä musiikin innoittamat teokset myydään online-huutokaupalla Blue Forest -metsäalueen hankkimiseksi ja suojelemiseksi.
Huutokaupattavat teokset ovat nähtävillä 13.3 Tavastialla järjestettävässä Red Alert in the Blue Forest -ennakkokuuntelutilaisuudessa ja tämän jälkeen 14.3 alkaen Helsingissä ravintola Rytmissä sekä virtuaalisesti täällä Ikimetsäpuodissa.
Huutokauppaan voi osallistua 13.3.-31.3. välisenä aikana rekisteröitymällä Ikimetsäpuoti-verkkokauppaan ja jättämällä tarjouksen valitsemansa taideteoksen kohdalle.
Blue Forest
80cm x 60cm, acrylic and oil on canvas, 2022
Keski-Suomen museo, näyttelyhalli, 4. krs. klo 14
Ilmoittautumiset pe 4.3. mennessä Lyytin kautta. Tilaisuuteen mahtuu mukaan 50 henkeä.
Kuvataiteilija Samuli Heimonen on tavattavissa näyttelytilassa ja kertomassa kiehtovia tarinoita teostensa takaa. Millaista symboliikkaa liittyykään Heimosen teosten taustalle? Entä mitä yhteistä on Heimosen lapsuuden aikaisilla kirjahyllyillä ja Atlas Novus -teoksella? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan Heimosen taiteesta.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Arjen Enkeleitä - Helsingin Sanomat
20.12. 2021
MinnaMaria Koskela
Samuli Heimosen uusia teoksia teoksia on esillä syksyllä 2021 Galleria Heinossa Helsingissä sekä Galleria Koneessa Hämeenlinnassa.
Atlas
16.10. - 14.11. 2021
Näyttelyni nimi Atlas viittaa karttojen kokoelmaan, kartastoon. Ensimmäisen kerran nimeä Atlas käytettiin karttojen yhteydessä vuonna 1595, kun Flanderilainen kartografi Gerardus Mercator julkaisi sidotun karttateoksen. Teos ei ollut pelkästään karttakirja, vaan se käsitteli myös luomista, historiaa ja maailman rakennetta. Kirjan tarkoitus oli kuvata kattavasti koko maailmaa ja kaikkea siihen liittyvää.
Atlas Novus (uusi kartasto) on näyttelyni keskusteos. Se on yritys jäsentää omaa kuvallista ajatteluani ja tunnustella samaan aikaan yleisempiä merkityksiä. Halusin tehdä kuvan ajattelusta ja siitä, miten me jäsennämme kuvaa maailmasta. Miltä ajatukset näyttävät? Minkä muodon antaisin ajatuksille, jotka liikkuvat ja versovat jatkuvasti jonnekin uuteen? Olisiko se kartta? Sanoja? Kuvia? Teos sisältää tuttuja elementtejä aiemmista maalauksistani, mutta pääosin jotakin aivan uutta: kuvioita ja kirjaimia. Kiinnostuin maalaamaan nimenomaan sitä, miten kuvasta tulee kirjain. Teoksessa näkyvät kirjaimet eivät muodosta varsinaisia sanoja, vaan ne ovat osa kuvioita; sanat ovat juuri syntymässä.
Atlas Novusta maalatessani muistelin erilaisia kirjahyllyjä lapsuudestani. Monessa kodissa oli kirjahylly, jossa ei juuri ollut kirjoja. Hylly oli täytetty valokuvilla, matkamuistoilla, levyillä, kaseteilla, koristeesineillä, lasiovien takaisilla likööripulloilla ja ehkä muutamalla kirjakerhon kirjalla. Vasta hiljattain oivalsin, että tämäntyyppinen kirjahylly oli eräänlainen yksinkertainen kuva maailmasta. Kun työpäivän päätteeksi istahti nojatuoliin, saattoi yhdellä silmäyksellä tarkastaa, kuka oli, mistä on tulossa ja mitkä asiat ovat tärkeitä. Atlas Novuksen lähtökohtana on kirjahylly, joka laajenee hallitsemattomasti ja pyrkii tavoittelemaan koko sivilisaatiomme perustaa. Se alkaa henkilökohtaisesta, mutta liikkuu kohti jotakin yleispätevää ja kaikille yhteistä.
Näyttelyssäni olen ajatellut taiteen siis korostetusti yritykseksi jäsentää maailmaa. Se on puutteellisilla tiedoilla ja rajallisella ymmärryksellä luotu kuva, jonka voi käsittää ja joka täydentyy jatkuvasti. Maailma on liian monimutkainen otettavaksi haltuun sellaisenaan, joten tarvitsemme linssejä, yleistyksiä ja tulkintoja nähdäksemme sen paremmin.
Näyttelyni maalausinstallaatioon Atlas olen kerännyt ja maalannut useita keskenään erilaisia itselleni tärkeitä ”alkukuvia” ja niiden seurannaisia luoden kokonaisuudesta kuvien kartaston. On mielenkiintoista pohtia, mitä kuvia oman tekemiseni taustalla on. Katse kääntyy väistämättä lapsuuteen, jolloin varhaisimmat ja myös syvällisimmät suhteet kuviin ovat muodostuneet. Kuvat syntyvät kuvista ja virtaavat vapaasti toistensa läpi. Tämä virta kulkee myös oman taiteeni läpi. On kiinnostavaa oivaltaa, että kaikkia kuvia voi seurata taaksepäin ja löytää niiden lähteiden äärelle. Kuvat kantavat mukanaan aarteita.
Samuli Heimonen
Lumooja/Enchanter
30.10. - 23.11. 2021
Samuli Heimosen uudet litografiat "Tuulen teillä" ja" Hopeasiipi" valmistuvat joulukuun aikana. Teoksia voi ennakkovarata suoraan taiteilijalta. Hinta 600€/kpl. info@samuliheimonen.com.
Samuli Heimonens new stone lithograps are being printed. Two new works will be ready during december. You can preorder the graphics straight from the artist: info@samuliheimonen.com. The price is 600€ per work.
Molemmat kivilitografiat ovat painettu Helsingin kivipainossa Kalasatamassa. Teokset on painanut Kalle Berg.
Kuvat ovat otettu koevedoksista, jotka valmistuivat 12.11.2020.
Tuulen teillä/In the paths of the wind
Paperin koko n.59cm x 42cm. Kuva-alue paperin reunaan saakka, ei marginaalia.
Sarjan koko 50kpl. Hinta 600€(sis.pakkauksen ja postituksen).
Papersize 59cm x 42cm. No marginal. Size of the series 50. Price 600€(price including package and shipping to Finland)
”Tuulen teillä” pohjautuu Joni Mitchellin lauluun ”Urge for going”. Kaunis ja kaihoisa laulu, jota usein kuuntelen. Laulun kertoja näkee talven tulevan ja haluaa lähteä maailmalle kotiseudultaan mutta ei saa koskaan lähdettyä. Linnut lentävät pois talven tieltä ja pellot jäätyvät.
”Tuulen teillä” kuvaa sitä tunnetta, kun haluaisi lähteä ja maailman tuulet puhaltelevat korvissa. Tuntuu samaan aikaan toiveikkaalta ja jännittävältä.
Hopeasiipi/Silverwing
Paperin koko n.42cm x 63cm. Kuva-alue paperin reunaan saakka, ei marginaalia.
Sarjan koko 50kpl. Hinta 600€(sis.pakkauksen ja postituksen).
Papersize 42cm x 63cm. No marginal. Size of the series 50. Price 600€(price including package and shipping to Finland)
”Hopeasiipi” Pohjautuu kreikkalaista jumalaa Hypnosta esittävään patsaaseen. Hypnos on kuvattu siipikorvaisena ihmishahmona mutta toinen siivistä on vanhasta patsaasta katkennut. Omassa tulkinnassani Hypnos on susi, jonka toinen korva muuttuu siiveksi. Koska Hypnos on unen jumala, on toinen puoli hahmosta kuin unessa ja toinen hereillä. Esikuvanani ollut patsas on patinoitunut kauniin vihreäksi, joten halusin säilyttää vihreyden myös oman teokseni siivessä.
Olen tehnyt samasta aiheesta myös maalauksen ”Siipi”, joka on grafiikan lähtökohta.
Yle Keski-Suomi kävi haastattelemassa taiteilija Samuli Heimosta sekä Kirkkoherra Laura Laitista.
Samuli Heimonen maalaa kolme teosta Petäjäveden uuteen kirkkoon. Kukin maalaus on kooltaan 0,7m x 10m ja ne sijoitetaan lehterin kaiteisiin.
Kirkko on läpikäynyt hiljattain täydellisen sisätilaremontin. Vanhoja värejä ja koristeaiheita on palautettu taas nähtäville ja vanhat taideteokset ovat konservoitu. Työn on suunnitellut Arkkitehti Markku Mykkänen.
Maalaukset ovat valmiita alkuvuodesta 2020.
Kuvat Anne Kalliola
Samuli Heimonen is part of a group exhibition in Cesis, Latvia. The exhibition called "On the same planet" was curated by Markku Valkonen. Artists Antti Tanttu and Heikki Ylönen are also part of this exhibition.
Koncertzāle "Cēsis"/Cēsis Concert Hall, Raunas iela 12/1, Cesis, Latvia
Samuli Heimosen työhuoneella Jyväskylässä on avoimet ovet 7.12. klo 11-15.
Tilaisuus on osa Tanssisali Lutakon laajempaa tapahtumaa. Neljännessä kerroksessa avoinna ovat Heimosen työhuoneen lisäksi valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläisen ja valokuvataiteilija Marko Hämäläisen sekä graafisen suunnittelijan/valokuvaajan Anne Kalliolan työtilat. Jyväskylän Astangajoogayhdistys samalta käytävältä tarjoaa ilmaisen joogatunnin klo 10:30 - 11:45. Toisessa kerroksessa Jelmu Ry:n tiloissa järjestetään perinteinen rock-kirppis.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Tanssisali Lutakko, Lutakonaukio 3, Jyväskylä
Samuli Heimonen kertoo uusista maalauksista ja piirustuksista Auran Galleriassa 17.11. 2019 klo 14.
Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan. Kesto n. 60min.
Auran Galleria
Ylipopistonkatu 7
20100 Turku
Samuli Heimosen julkinen taideteos Näköalapaikka on paljastettu 24.10. 2019. Teos löutyy Gradian Uuden Kukkulan A-rakennuksesta Jyväskylästä(Keskussairaalantie 21). Tervetuloa tutustumaan.
Vuoden 2020 maalauskurssimme tekee paluun ihanaan Sorrentoon. Majoitumme parin kilometrin päässä Sorrenton sykkeestä, Hotelli Cristinassa. Sijainti on upeasti hieman kaupungin yläpuolella, joten maisematerassilta on hyvät näkymät merelle. Hotellissa on myös uima-allas, johon voi pulahtaa maalauksen lomassa. Viime kerralla jäi näkemättä ja kokematta paljon, mm. Ravello ja Villa Rufolo. Sinne matkaammekin tällä kertaa risteilypaatilla. Matkalla näemme mereltä käsin myös upean Positanon. Viimeiseksi yöksi menemme Roomaan, jossa pääsemme tutustumaan Vatikaanin museoihin. Kuten aina ennenkin maistelemme runsaasti paikallisia herkkuja pitkän pöydän ääressä. Valtavan kysynnän vuoksi tämän kurssin ruokailut ovat kasvispitoisia. Juustot ja Välimeren kala kuuluvat toki listalle.
Kurssilla vielä kolme vapaata paikkaa.
Tutustu ohjelmaan tästä
Samuli Heimosen uusi litografia on myynnissä. Grafiikka on tehty tilaustyönä Sirkoille, Jyväskyläläiselle mieskuorolle. Teos on kooltaan 30cm x 21cm ja vedosmäärä on 100kpl. Työ on painettu edellisten grafiikoiden tapaan Helsingin kivipainossa. Grafiikka on myynnissä vain Sirkkojen kautta. Pelkän vedoksen hinta 350€ ja kehystetty 410€.
Yhteyshenkilö: Ari Harju, puh. 041 45 878 54, avjharju@gmail.com.
Antti Lähde
18.5.
Vuoden 2008 nuori taiteilija kuroo uudessa yksityisnäyttelyssään umpeen tilaa suden ja koiran välillä. Jokainen koira on edelleen mahdollinen susi. Samuli Heimosen töitä on esillä nyt Tampereen Galleria Himmelblaussa ja vielä hetken Kangasalan Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
Toivomus Samuli Heimosen taidenäyttelystä Pirkanmaalla on kuin vanhan vitsin linja-auto: odotat sellaisen ilmaantumista pienen iäisyyden, turhaan, ja sitten niitä tulee kaksi.
Heimosen kaikissa diskopallon väreissä loistavat mosaiikkisudet ovat vanginneet katsojia Kangasalan Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tammikuusta lähtien. Suurikokoisista eläinmaalauksista enimmiltä osin koostuva näyttely Monesta yksion avoinna enää tämän viikon, sunnuntaihin 19.5.2019 asti.
Asuit missä asuit, Kangasala ei ole ”liian kaukana”. Näyttelyn työt hätkähdyttävät toden teolla vasta kun niitä pääsee lähelle.
Heimosen toinen näyttely Pirkanmaalla on sekin jo alkanut. Tampereen Finlaysonin Galleria Himmelblaussa nähtävä kokonaisuus Mahdollinen susi on suppeampi vaan ei vähäisempi.
Taasko niitä susia ja koiria, kysyt? Totta hemmetissä!
Näyttelyllä on sama nimi kuin gallerian pisimmälle seinälle ripustetulla 16-osaisella teossarjalla. Riviin asetettujen kuvien vasemmanpuoleisin on ilmiselvästi koira (Heimosen oma), oikeanpuoleisin puolestaan ilmiselvästi susi.
Rivin keskimmäisistä muotokuvista on vaikea sanoa.
– Sarjassa on useita mutaatioita ja polkuja. Iso linja sudesta koiraksi on olemassa, mutta seassa on myös hyeenaa ja pikkuisen tiikeriäkin. Olen siis lähestynyt muutosta todella väljästi, Heimonen kertoo.
Teossarjan työt ovat hillitympiä kuin Heimosen suuret ja näyttävät akryyli-ja öljymaalaukset. Niissä on käytetty hiiltä, kuivapastellia ja öljypastellia. Kuvat ovat piirretty paperille ja kehystetty lasin alle.
Kokonaisuus syntyi tavallaan puolivahingossa. Kun muotokuvia sekä susista että koirista ”alkoi syntyä”, Heimonen päätti ryhtyä ”kuromaan” kahden eläimen välistä tilaa umpeen hieman toisenlaisilla kuvilla.
– Alusta alkaen varsinainen aiheeni on ollut mielikuva sudesta enemmän kuin konkreettinen susi. Se on sallinut enemmän liikkumatilaa kuvallisessa mielessä, Heimonen sanoo.
– Näyttelyn nimi Mahdollinen susi liittyy sekin suden tunnistamisen vaikeuteen. Susi on hyvin lähellä koiraa geneettisesti ja tiettyjä rotuja myös ulkonäöltään. Näiden kahden väliin syntyy paljon välimuotoja ja liukumia.
Heimoselle jokainen koira on tietyssä mielessä ”mahdollinen susi”. Kesyinkin rekku kantaa yhä sisällään ”suden potentiaalia”.
– Se näkyy vaistoina ja tietynlaisena käytöksenä. Tässä mielessä yhtymäkohta villiin eläimeen on edelleen olemassa. Koira on kuitenkin ihmisen luomus ja olemassa vain ihmisen ansiosta. Yhteinen matkamme on ollut pitkä ja molempia hyödyttävä, Heimonen sanoo.
– Koirassa näkyy eniten juuri ihminen; ihmisen tavoitteet, estetiikka ja jopa ihmisen omat kasvot. Piirustussarjan yksi tavoite on näyttää myös tämä puoli.
Himmelblaun näyttelyn toisen puolen muodostavat Voimakenttä-teokset, jotka olivat esillä viime vuoden lopulla Oulun Galleria Harmajassa. Niissä sudet tuntuvat asuttavan jonkinlaista astraalitasoa, jossa aika ja paikka taipuu ja gravitaatioaallot saavat turkin pöllyämään.
Heimonen on kertonut saaneensa idean teoksiin katseltuaan avaruusaiheista televisiodokumenttia. Työt tuntuvatkin jopa viehättävän lapsenomaisilta mielikuvitteluilta siitä, miltä silmillemme näkymättömät avaruuden ilmiöt voisivat ”näyttää”.
– Olen pohtinut paljon tilaa, jossa maalausteni eläimet ovat. Monissa aiemmissa teoksissani tyhjä tila on ollut eräänlainen näyttämö, jossa huomio keskittyy vain itse aiheeseen. Paitsi että kyseessä on ollut konkreettinen näyttämö, tila on ollut myös mielen näyttämö. Tyhjä valkoinen tila on muistuttanut minua talvisesta järven jäästä ja valkoisesta loppumattomasta tyhjyydestä, jonne voi kuvitella mitä vain, Heimonen kertoo.
– Voimakenttä-näyttelyn teokset syntyivät halusta visualisoida ympärillämme tapahtuvia monimutkaisia, mutta omalle silmälle näkymättömiä asioita: painovoimaa, säteilyä, pieniä hiukkasia, magneettikenttiä, valon aallonpituuksia. Teoksethan eivät sinällään käsittele näitä ilmiöitä vaan halusin tehdä konkreettisesti näkyväksi sutta ympäröivän maailman, johon se aktiivisesti vaikuttaa.
Kimmo Pyykkö -taidemuseossa hurmanneet mosaiikkimaiset susikuvat kehittyivät juuri näistä kuvista. Heimonen aikoo vielä jatkaa mosaiikkiteeman kanssa ja viedä sitä pidemmälle.
– Tuntuu, että tämä oli vasta pintaraapaisu. Haluan yhdistää mosaiikkia ja maalaamista ennakkoluulottamasti ja ennennäkemättömälla tavalla. Uudet teokset ovat suunnitteilla ja ensimmäinen jo tekeillä, hän kertoo.
Ensi vuonna tulee kuluneeksi kaksikymmentä vuotta Samuli Heimosen ensimmäisestä yksityisnäyttelystä.
Kaksikymmentä vuotta on monessakin mielessä pitkä aika. Siihen on mahtunut ”kaikenlaista”, Heimonen sanoo.
– Olen onnellinen, että olen saanut työskennellä taiteen parissa kaiken tämän ajan. Pääsääntöisesti kaikki on mennyt hyvin, mutta mukaan on mahtunut myös vuoristorataa. Itse maalaaminen ja sen vaikeudet ovat pysyneet hämmästyttävän samankaltaisina. Jokainen teos vaatii oman ponnistelunsa.
Ulkopuolisen silmään Heimosen taide on muuttunut vuosien saatossa paljonkin. Jos vertaa Heimosen viime vuosien maalauksia töihin, joita hän teki esimerkiksi vuonna 2008 tullessaan valituksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi, erot ovat selviä: mittakaavalla leikittely ja surrealistiset rakennelmat ovat jääneet, värimaailma on kirkkaampi – ja tietysti canis lupusten määrä on kasvanut radikaalisti.
– Kun katson vanhoja teoksiani, näyttää siltä, että muutokset olisivat luontevia ja johtaisivat jonnekin. Mutta kaikki muutokset ovat kuitenkin olleet suunnittelemattomia ja nousseet itse tekemisestä, Heimonen kertoo.
– Ehkä juuri se yllättää, että kaikki näyttää niin järkeenkäyvältä. Todellisuudessa polkuja on ollut enemmän, suuri osa niistä on tyssännyt johonkin. Myös nämä toteutumattomat polut ovat olleet tärkeitä ja omalta osaltaan vieneet työskentelyäni eteenpäin. Harmi, etteivät ne jää näkyville.
Samuli Heimonen: Mahdollinen susi Tampereen Grafiikanpaja Himmelblaun Galleriassa 2.6. asti. Ti–pe klo 11–17, la– su 12–16 (ma suljettu). Samuli Heimonen: Monesta yksi Kangasala-talon Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.5. asti. Ti–ke klo 11–17, to klo 11–19, pe–la klo 11–17, su 11–15 (ma suljettu). Yleisöopastus näyttelyyn su 19.5. klo 13.
Himmelblaun Museoiden Yön tapahtumissa on kiinnostavia taiteilijatapaamisia lauantaina 18.5.
- Samuli Heimonen esittelee yleisölle näyttelynsä Mahdollinen susi kello 17. Taiteilija on tavattavissa kello 19 asti. Paikka: Galleria Himmelblau, Finlaysoninkuja 8 kerros 2B.
- Kirsi Neuvonen on tavattavissa grafiikanpajalla kello 18-20. Neuvosen näyttely Kerroksellisuus esittelee taiteilijan rakastettuja puku- ja kaurisaiheisia grafiikanteoksia. Vedostusnäytöksiä kello 22 asti. Paikka: Grafiikanpaja Himmelblau, Finlaysoninkuja 9 katutaso.
Lisätietoja:
Katja Villemonteix
050 366 3822
Esityksen kesto on n. 60 minuuttia ja siinä ei ole väliaikaa.
Kuvataiteilija Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely esittelee uusia maalauksia, joissa hänen aiemmasta tuotannostaan tutut sudet ja koirat ovat saaneet maalaamalla toteutetun mosaiikkimaisen muodon.
Samuli Heimonen kertoo näyttelystään ja taiteestaan taiteilijatapaamisessa to 7.2. klo 17.30 ja to 11.4. klo 17.30.
Monesta yksi -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahdessa kerroksessa 26.1.–19.5.2019.
Kimmo Pyykkö-taidemuseo
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6
PL 31, 36201 KANGASALA
040 773 0148
info(at)kangasala-talo.fi
Kuvataiteilija Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely esittelee uusia maalauksia, joissa taiteilijan aiemmasta tuotannosta tutut sudet ja koirat ovat saaneet maalaamalla toteutetun mosaiikkimaisen muodon.
Maalaukset ovat valmistuneet vuoden 2018 aikana ja suurin osa niistä on näyttelyssä ensimmäistä kertaa julkisesti esillä.
Näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 26.1.–19.5.2019.
E Pluribus Unum. 190cm x 190cm. Akryyli ja öljy kankaalle. 2018
Ilmottautuminen Italian maalauskurssille on alkanut.
Tänä vuonna lähdemme maalaamaan viinin, ruuan ja kulttuurin kehtoon, eteläiseen Toscanaan. Maalauksen lomassa tutustumme mm. viininviljelyyn ja Sienan taideaarteisiin. Majoitumme pienessä hotellissa Chianciano Termen kylpyläkaupungissa, jossa meillä on käytössä mahtava koko hotellin levyinen maisematerassi. Maalauspaikkoja ei siis tarvitse kaukaa lähteä etsimään. Hotelli sijaitsee kylän keskustan tuntumassa, joten kävellen pääsemme kauppaa, kahviloihin ja vaikkapa kylpylään.
Beyond the Untold
5.10. - 26.10. 2018
Olen mukana WOW x WOW:n järjestämässä online-näyttelyssä "Beyond the untold". Osallistun näyttelyyn teoksellani "Aurinkotuuli" Akryyli ja öljy kankaalle. 50cm x 70cm. 2018.
I'm happy to be a part of an online exhibition organised by WOW x WOW. "Beyond the Untold" is running from 5.10. till 26.10. A lot of weird and beautifull artworks. My painting is called "Solar wind". Acrylic and oil on canvas. 50cm x 70cm 2018.
Make Your Mark -galleriassa Suvilahdessa järjestetään 22.9.–23.9. myyntinäyttely, jonka tuotto ohjataan tapaturmaisesti menehtyneen Perttu Häkkisen perheelle.
Olen mukana näyttelyssä teoksella "Hypnos", jonka arvioin sopivan Pertun muistolle oivallisesti. Kehystetyn litografian voit hankkia itsellesi hintaan 585€.
Teoksia voit varata ja kysellä spostiosoitteesta perttuundergroundmovement@gmail.com
Yksi iso unelmani toteutuu! Susimaalaukset saavat oman kirjan! Me olemme susi" - kirja ilmestyy 8.9. Kustannus Oy taiteen julkaisemana. Mukana on n. 50 susimuotokuvaa vuosilta 2015-2017. Oman kirjoitukseni lisäksi kirjasta löytyvät tekstit Tiina Raevaaralta ja Pessi Rautiolta. Kirjaa kannattaa tilata suoraan kustantajalta: www.kustannustaide.fi
One big dream of mine is finally fulfilling. My wolf painting are being published as a book! "We are the wolf" will be available in 8.9. and it will contain about 50 wolfportrait from 2015-2017. All the texts will be only in finnish. I'm hoping to get my text translated in english to my website at some point. For further information: www.kustannustaide.fi
Teokseni "Untuva" on Rakkautta ja Anarkiaa elokuvafestarin julisteessa tänä vuonna. My Painting "Untuva" 2016 is featured on the poster of The Helsinki International Film Festival this year. Lue haastattelu
The news module was installed. Exciting. This news article is not using the Summary field and therefore there is no link to read more. But you can click on the news heading to read only this article.
Suomesta on nimetty myös kaksi muuta ehdokasta: Jussi Juurinen ja Joseph James. Yhteensä ehdokkaita on 30. Queen Sonja Print Award on pohjoismaiden suurin taidepalkinto. Sen suuruus on 45 000€. Voittaja paljastetaan 26. elokuuta.
Samuli Heimonen esittelee näyttelyn "Näin kauniina päivänä ei voi tapahtua mitään pahaa".
Löysin arkistojani siivotessa teossarjaan liittyvät taiteilijavedokset. Pilke koostuu viidestä värivaihtoehdosta, joissa kaikissa on käytetty samoja painolaattoja.
Paperin koko on 55cm x 45,5 ja kuvapinnan 45cm x 36cm. Teos on offset-litografia.
Teoksen hinta 340€. Tiedustelut info@samuliheimonen.com tai facebook: Samuli Heimonen - visual artist.
Wow X Wow on nettisivusto, joka esittelee laajasta uutta, kansainvälistä kuvataidetta.
Haastattelu englanniksi.
Samuli Heimosen maalaus Von Hertzen brothersin uuden levyn "New day risinng" kannessa. Levy julkaistaan 20.3. 2015!